✆  06-52277462

✉  info@vrouwenzorgsalland.nl

✉  Landrechtweg 6 Raalte
PMS/MenstruatieMenstruatie

Heb jij last van je menstruatie? Herken jij je in één van onderstaande klachten?

Heftig of onregelmatig bloedverlies
Doorbraakbloedingen
Pijnlijke menstruatie
Hoofdpijn
Rugpijn, bekkenpijn
Moe, somber

De menstruatie is een teken dat je lichaam goed werkt. Een normale menstruatiecyclus duurt tussen de 22 en 35 dagen. Helaas gaan de wisselingen in hormoonspiegels die elke maand plaatsvinden aan veel vrouwen niet ongemerkt voorbij. Veel vrouwen krijgen te maken met pijn en ongemakken.

Tijdens een consult krijg je onder andere uitleg over je cyclus en de hormonen. Zo krijg je inzicht in waar je klachten vandaan komen en welke invloed je zelf hebt om je klachten te verminderen. Je krijgt gericht advies over voeding, leefstijl, supplementen en eventuele anticonceptie om jouw klachten te verminderen.

PMS
PMS staat voor premenstrueel syndroom. Hierbij gaat het om klachten die vooraf aan de menstruatie ontstaan en na de menstruatie weer verdwijnen. Deze klachten kunnen heel vervelend zijn en het dagelijks leven beperken.

Klachten
Plotselinge stemmingswisselingen
Onrust, spanning
Depressief, hopeloos gevoel
Woede aanvallen, prikkelbaarheid
Concentratieproblemen
Weinig energie
Angsten
Pijnlijke borsten
Opgeblazen gevoel
Maagdarmklachten
Hoofdpijn

Herken jij je in een aantal van deze klachten? Of heb je andere klachten? Voel jij je maar één a twee weken per maand goed?
Hier is echt wat aan te doen! Helemaal over gaat het vaak niet, maar je klachten zijn op verschillende manieren te beïnvloeden zodat je weer grip krijgt op je leven.
In een consult van een uur kunnen we je klachten en vragen bespreken. Je krijgt uitleg over je cyclus en waar je klachten vandaan komen. Met een advies op maat kun jij aan de slag om je klachten de baas te worden en je weer beter te voelen.

Afspraak maken
Contact opnemen

Algemene voorwaarden          Privacy