✆  06-52277462

✉  info@vrouwenzorgsalland.nl

✉  Landrechtweg 6 Raalte
OvergangOvergang

De overgang is de periode waarin een vrouw van haar vruchtbare naar haar onvruchtbare periode gaat. Deze periode kan vele jaren duren en gaat bij veel vrouwen gepaard met ongemakken en klachten. De eerste klachten kunnen al vanaf je 40e beginnen, veel eerder dan veel vrouwen denken. Waarom bij de ene vrouw de klachten al rond de 40e ontstaan en bij de andere pas rond de 50e heeft te maken met het opraken van de eicellen. Een verandering in je menstruatie is vaak het eerste signaal. De allerlaatste menstruatie wordt de menopauze genoemd. Wanneer je een jaar niet ongesteld bent geweest kun je zeggen dat je de menopauze gehad hebt.

De klachten die vrouwen ervaren tijdens de overgang zijn zeer divers. De meest bekende klachten zijn de opvliegers en het nachtelijk zweten. Maar wist je dat stemmingswisselingen, depressieve gevoelens, stijfheid in je gewrichten, slechter slapen, minder zin in seks, droge slijmvliezen en heftige menstruaties ook typische overgangsklachten zijn?
Om de fase van de overgang zo goed mogelijk door te komen is het goed om inzicht te hebben in wat er in je lichaam gebeurd. Hierdoor kun je begrijpen welke invloed je zelf kunt uitoefenen om je klachten te verminderen.

In een eerste consult, de intake, bespreken we je klachten en vragen en zetten we alles op een rijtje. Je kunt je verhaal kwijt en gaat met een eerste advies naar huis. In het vervolgconsult krijg je meer informatie en inzicht in wat er in je lijf gebeurd. We bespreken hoe je jouw problemen en klachten het beste kunt gaan aanpakken. Hierbij kijken we naar wat het beste bij jou past. Het doel is altijd dat jij je weer beter gaat voelen. Afhankelijk van je klachten, vragen en de behandeling vinden er meerdere consulten plaats.


Afspraak maken
Contact opnemen

Algemene voorwaarden          Privacy